ДПС регистрира в РИК листата си за 49-то Народно събрание

Народният представител от 48-ото Народно събрание Ертен Анисова отново оглавява кандидатдепутатската листа на ДПС от Добричка област за предстоящите избори на 2 април

ДПС регистрира в РИК листата си за 49-то Народно събрание

Средната възраст на кандидатите за народни представители в 49-я парламент от 8-ми МИР Добрич е 26 години, което нарежда листата сред най-младите в страната.



Водачът Ертен Анисова е на 32 години, дипломиран юрист и политолог с магистърски степени по „Право“ и „Международни икономически отношения“ от Великотърновския университет „Св. св Кирил и Методий“ и бакалавърска степен по „Политология“  от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Тя бе зам. – председател на Комисията по правни въпроси в 48-ото Народно събрание. Член е на Централния оперативен съвет на Младежко ДПС с ресор екология.

Листата е съставена от десет кандидати, представители на всички общини в Добричка област, сред които има студенти, педагози, агроикономисти. Част от тях са участвали в кандидатдепутатската листа и на предните парламентарни избори.

„С гордост и огромна отговорност приемам предизвикателството отново да оглавя кандидатдепутатската листа на ДПС в Добричка област за предстоящите парламентарни избори“ – заяви Ертен Анисова. Тя подчерта задоволството си, че листата е съставена от млади, амбициозни и успешни кандидати, които ще дадат всичко от себе си, за да заслужат доверието на избирателите.

На последните парламентарни избори ДПС бе първа политическа сила в четири от общините на Добричка област, каза още Анисова. Тя припомни и че на предходните три парламентарни вота ДПС бе единствената политическа сила в страната, която последователно повиши резултатите си. „Това показва, че можем да надграждаме, да повишаваме доверието към себе си и да следваме целите си в името на хората и тяхното добруване“ – коментира водачът на добричката листа на Движението.

Ето и кандидатите за народни представители от ДПС от 8-ми МИР Добрич за предстоящия вот на 2 април 2023 година:

1. Ертен Белгинова Анисова

2. Дениз Бюрхан Дюкянджи

3. Алекбер Исмет Абил

4. Габриел Видинов Каракашев

5. Едже Юскан Юсменова

6. Бурчин Ибрахимов Асанов

7. Икбал Илков Мариянов

8. Еда Екрем Мустафа

9. Нурсевен Фаредин Адил

10. Ясин Вежди Тасин