В празник на фолклора се превърна юбилейния концерт на Живко Желев

60 години житейски път, от които 40 отдадени на сцената, отбеляза тази вечер музикалният ръководител на Професионален фолклорен ансамбъл "Добруджа" Живко Желев.

В празник на фолклора се превърна юбилейния концерт на Живко Желев

Специални гости на концерта бяха кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, областният управител на Добрич Здравко Здравков, Нивелин Радичков, председател на Общинския съвет, както и кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров.






 


 

Верен на обичта си към Добруджа, Живко Желев допринася с творчеството си за съхраняването на фолклора в родния край, стреми се  да популяризира и обогатява красотата на добруджанските ритми, наследени от предците ни. Творческата му биография е наситена с богата дейност, която включва стотици концерти в страната и чужбина, записи на авторска музика и участия в различни проекти.



 

Зрителите, които изпълниха залата на Младежки център - Добрич и  споделиха празника с Живко Желев, имаха възможността да се докоснат до магията на танците, песните и музиката на Професионален  фолклорен ансамбъл Добруджа. Прозвучаха произведения като "Мома Иринка", "Гайдата свири", "Мома добруджанка", "Музикална разходка" и много други, които вълнуваха публиката и пренасяха всички в историята на златната ни добруджанска равнина.





 

Специални приветствия и пожелания за своя празник Живко Желев получи от кмета на Община град Добрич Йордан Йорданов и главния художествен ръководител на Ансамбъл Добруджа Стоян Господинов.