Обоходен маршурт за тежкотоварните автомобили ще изграждат в Тервел

Кметът на Община Тервел инж.Симеон Симеонов е подписал в МРРБ споразумение за финансиране на проект, с който се поставя началото на създаването на обходен маршрут за тежкотоварните автомобили, така че те да не преминават през град Тервел

Обоходен маршурт за тежкотоварните автомобили ще изграждат в Тервел

Проектът на общината включва два подобекта, за които има изготвени технически проекти и са издадени разрешения за строеж. Единият е за основен ремонт на общинския път, който свързва разклона срещу бензиностанцията в началото на град Тервел (вход от гр.Добрич) с друг общински път – Тервел-Савово.Вторият подобект е изграждане на кръгово кръстовище между пътя Тервел-Савово, републиканския път Ветрино-Алфатар и улиците „Тича“ и „Цар Калоян“. Още през 2018 г. общината направи техническите проекти и внесе предложение за утвърждаването им в общинския съвет . След многократни искания за финансиране , през тази година бе осигурено такова , но само за основен ремонт на пътя. Съгласно подписаното преди дни споразумение с МРРБ, общината ще получи до края на настоящата година 50 % от сумата за основния ремонт на пътя , а именно  502 443 лв. с ДДС.



Предстои да бъде обявена обществена поръчка и да се избере изпълнител за основния ремонт. Междувременно, след като бе ремонтиран републиканския път Ветрино-Алфатар, в участъка му през град Тервел и до граница с община Алфатар, продължава търсенето на възможност за финансиране за изграждане на кръговото кръстовище. Това ще позволи безопасното ползване на новото обходно трасе на града .