Боксов клуб "Добруджа" се завърна от Държавно първенство с нов шампион

Габриел Симов е новият шампион в тежка категория + 95кг. на Държавното и лично и отборно първенство по бокс за ученици. Той е играл четири срещи, от които има четири победи с отказвания на противниците и прекратяване от страна на рефера.

Боксов клуб "Добруджа" се завърна от Държавно първенство с нов шампион

Момчетата от Боксов клуб "Добруджа" се класират на 8-мо място, в конкуренция с 53 клуба и 250 участника, включили се в Първенството.



Диян Михайлов, който се боксира в категория до 52 кг., печели трето място с две победи срещу отборите на София и Монтана и една загуба срещу шампиона на България.

Останалите две момчета, Октай Назифов, до 38 кг. и Силвестър Илиев, в най-малката категория до 32 кг. също са се представили много добре.


По думите на треньора Веселин Вълков представянето на момчетата е на едно високо ниво. В тях той вижда много перспектива и бъдещи надежди. Бъдещите очаквания са нашия град да спечели домакинството на юношеския турнир. "Идва добро поколение от млади момчета, които тренират с ентусиазъм", сподели господин Вълков. "Спортното училище наистина създава шампиони, полагайки много грижи за своите ученици. Добрата дисциплина винаги помага за развитието на спорта и нещата се получават."

Очакваме следващите победи на нашите бъдещи шампиони.