Димитър Туджаров - Шкумбата ще разчупи реалността, като се превърне в "Луд за отвързване"

Шкумбата кани добричлии да се посмеят заедно над всичко, случващо се в днешната динамична реалност и дори да станат част от една нова и много весела "партия".
Кои луди са за отвързване и могат ли те да променят въртенето и даже "превъртането" на Земята?

Димитър Туджаров - Шкумбата ще разчупи реалността, като се превърне в "Луд за отвързване"

Спектакълът преминава през призмата на сериозното, но пречупено с много чувство за хумор. По думите на самия актьор, става дума за духовно страдащите луди, онези които творят, създават, но им става все по-трудно, защото светът някак иска те да спрат да работят и да скрие усмивките на хората зад "маската" на сивото, ежедневното и трудното.




 

В спектакъла самият той влиза в ролята на пострадалия "луд", който обаче има късмета да се "докопа" до бялата престилка и успял да си отвори частна клиника за "духовно разстроени изпълнители". Започва със стреса на времето и показва ситуации, в които всеки е попадал и би могъл да се припознае, но този път ще ги погледне през смешното в тях. Обхванати са всички видове професии и събития, случващи се у нас и по света, включително и последните избори и всичко поставено от страната на усмивката. 

Димитър Туджаров дори ни открехна малко завесата и ни "разкри за тайната лаборатория в новата "клиника", в която е произведено най-новото "умно" лекарство и с него са постигнали невероятен ефект върху най-новите ни депутати. Защо не успяват да го патентоват, обаче ще остане в тайна, която зрителите ще разкрият по време на спектакъла. 

Засегнати са и световни събития, като кончината на Елизабет II и срещата на Байдън и Путин на моста.

Шкумбата съветва да не се изгубваме в дните си без усмивка, въпреки трудните времена в които живеем.  Споделя, че навсякъде, където до сега е бил поставян спектакъла, актьорът е получавал благодарности, за това, че поне за час и половина е накарал хората да се посмеят и да забравят всяко злободневие, като цени, политика и сметки. 

Със своята публика Шкумбата ще основе и нова "партия", БДЖ, но какво означава абревиатурата и дали нейните нови членове ще бъдат "доволни", ще разберат зрителите по време на  спектакъла.

За всички Шкумбата подари и един от вицовете в своя безкраен "арсенал".

"Излита самолет, направен в България, а в него са поканени само петима професори от Техническия университет. Преди полета стюардесата обявява, че самолета е конструиран от техни студенти. Четирима от тях побягват веднага от страх по пистата, но петият стои. След въпроса на стюардесата защо не е избягал с другите, отговорът на професора е "Нали казахте, че е наши студенти. Е, той просто няма да излети".

Шкумбата обещава на всеки зрител да си тръгне с усмивка и да има какво да разказва на другите.

Начало на спектакъла - 31.10. (понеделник), 19:00 ч., на сцената на Младежки център Добрич.