Независимо колко дълъг ще е животът на 48-то НС ще се положат усилия да се приемат най-важните закони

Екипът на Демократична България ще настоява и за работа в посока на изграждане на ВЕИ инсталации, които ще намалят разходите за енергия.

Независимо колко дълъг ще е животът на 48-то НС ще се положат  усилия да се приемат най-важните закони

На пресконференция в Добрич екипът на Демократична България очерта приоритетите в работата на партията в 48-то НС, както и проблемите, свързани с област Добрич, за които са нужни спешни решения и финансиране. Изключително важно е как ще се изкара зимата, кои хора ще получат енергийни помощи, както и да бъдат приети законите, от които зависи Планът за възстановяване и отпускането на средства по него.  Основна задача на 48-то НС е приемането на Закона за държавния бюджет. За ДБ Добрич е от огромно значение какво, свързано с проблемите на област Добрич, ще залегне в бюджета. Това са пътищата, ВиК инфраструктура, устройството на Северното Черноморие и др. 



Екипът на Демократична България ще настоява и за работа в посока на изграждане на ВЕИ инсталации, които ще намалят разходите за енергия. По думите на депутата от ДБ Албена Симеонова много е важно да се подпомогнат хората, които имат нужда и да се насърчат инвестициите.

Албена Симеонова обърна внимание и на протестите на заетите в структурите на РЗИ,  на медицински сестри и санитари в МБАЛ-Добрич и подчерта, че заплащането на работещите в сферата на здравеопазването трябва да бъде актуализирано и това е също сред задачите на следващото Народно събрание. 

Депутатът от ДБ Албена Симеонова пое ангажимента да следи как останалите депутати от 8 МИР ще гласуват в Парламента и как ще подкрепят проектите, отнасящи се до област Добрич.