13 са задържаните до момента в мащабна акция на полицията

От вчера на територията на област Добрич се провежда мащабна Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и спазване на правилата по пътищата

13 са задържаните до момента в мащабна акция на полицията

В рамките на акцията са изградени контролни пунктове  в село Стожер, община Добричка, Добрич и Каварна. През вчерашния ден са били посетени два частни адреса – в Добрич и Каварна, където са открити наркотици, електронни везни и пари, има задържани лица. От изминалата нощ са установени двама водачи да управляват под въздействието на алкохол и под въздействието на наркотици. 



Основните цели на операцията са установяване и задържане на издирвани лица и превозни средства, превенция и противодействие на нелегалния трафик и незаконната миграция на хора, както и по Закона за движение по пътищата установяване на водачи, които управляват под въздействието на алкохол и наркотици или без необходимата правоспособност, информира гл. инсп. Жулиян Минев, началник на КАТ Добрич.

Към момента общо задържаните лица са 13. В специализираната операция участват всички сили и средства на полицията, както и сили от Дирекция „Жандармерия“.  

За последните десет дни на територията на ОД на МВР Добрич са установени 15 водачи да управляват под въздействието на алкохол,  7 водачи под въздействието на наркотици и 12 неправоспособни водачи. 

Жулиян Минев посочи още, че на двете сухопътни граници няма мигрантски натиск, установяват се единични случаи на незаконно преминаващи и групи до 4-5 човека.