Община Добрич ще осигури вода за битови нужди на пенсионерските клубове и Дома за стари хора

Това написа в официалната си фейсбук страница кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Община Добрич ще осигури вода за битови нужди на пенсионерските клубове и Дома за стари хора

Той припомни, че по официални данни само за няколко часа, през нощта на 2 срещу 3 септември, над Добрич паднаха 69 литра на квадратен метър.  На дежурните телефони в общината са получени 35 сигнала, основно за наводнени приземни етажи. Няма пострадала градска инфраструктура, освен няколко наноса на 2 булеварда в Добрич. 



С помощта на общинското предприятие е почистено дерето от затлачени клони и растителност в ниските части на реката. 

По информация на ВиК заради валежите, в част от кварталите, водата е мътна. РЗИ препоръчва, преди да излязат пробите, да се консумира бутилирана вода.

Днес утилирана вода ще бъде разнесена в пенсионерските клубове и в Дома за стари хора. На всички детски градини, ясли и социални услуги е разпоредено да ползват за питейни нужни, готвене, миене на посуда само бутилирана вода. Община Добрич има готовност да осигури вода за битови нужди. 

"Нека бъдем съпричастни, да помогнем на хората в нужда, но да не се заиграваме със страховете на хората. Точно сега след катастрофалните кадри на бедствието в страната е редно да проявим разум и да не разчитаме на евтин популизъм, а като отговорни хора запътили се към управлението на страната да помислим и работим за отговорна национална политика. Такава е необходима, за да функционира нормално държавата ни" - призова Йорданов.