Финалът на Националния фестивал на ученическите и студентски рок групи е днес

Въпреки сложните метеорологични условия, първият ден от Националния фестивал на ученическите и студентски групи, с участието на гост изпълнители от Украйна, премина успешно и на високо ниво. Финалът е тази вечер от 18 часа

Финалът на Националния фестивал на ученическите и студентски рок групи е днес

В атмосфера на приятелство и колегиалност, младите музиканти успяха да впечатлят с изпълненията си звездното жури. Вечерта започна с изпълнения на Дар’я  и  Мария  от Украйна, които бяха бурно аплодирани от публика, колеги и жури. Много добре се представиха и децата от Международен френски лицей Варна. Под ръководството на Марин Попов, 8 и 10-годишни деца изпълниха авторски песни и кавъри като „Черната овца“ и  „Smoke on the water“.



В края на вечерта, след тричасово оценяване на участниците, председателят на журито Славчо Николов (БТР), заедно с членовете Атанас Пенев (БТР), Звезди Керемидчиев (АХАТ), Венко Поромански (Фондацията) и Благовеста Борчева (МОН)  обявиха имената на групите, допуснати до финала тази вечер:

ГРАФИТ - СИЛИСТРА

DEATHMAG - ПЛОВДИВ

LONERS ON THE HILL - ПЛОВДИВ

МОНОЛОГ - СЛИВЕН

SECOND TO NONE - ВАРНА

Тази вечер вълнуващият финал започва отново от 18:00 часа в Летен леатър Добрич. След конкурсната програма, предстои рецитал на добричката група „Pearls & Stones„.

Входът за фестивала е безплатен и трите вечери. Организацията е дело на НЧ „Добрич-2017“ град Добрич, съвместно с МОН.