Продължава активно кампанията на Сдружение „Заедно правим добрини“, резултатите до момента са обнадеждаващи

Продължава активно кампанията на Сдружение „Заедно правим добрини“, резултатите до момента са обнадеждаващи
Остават 25 000 лв до осъществяване на голямата цел - да бъде закупено хирургично легло за родилното отделение на МБАЛ-Добрич.

В края на май месец ще се проведе поредната благотворителна кауза за събиране на пластмасови капачки и жълти стотинки, която организира Сдружение „Заедно правим добрини” в Добрич. Събитието ще се състои на 28 май, от 10 до 15 часа на пл. „Свобода”.


На среща с журналисти днес в кабинета на д-р Георги Желязков, директорът на МБАЛ-Добрич, бе припомнена тазгодишната кауза на кампанията „Капачки за благотворителност МБАЛ-Добрич“ и направен отчет на досега постигнатото. 


Целта е наистина голяма, но половината от сумата е вече събрана. 


„Апелирам в духа на светлите Великденски празници към всички бизнесмени в региона на Добрич, арендатори, и хора,занимаващи се с какъвто и да е бизнес, да отворят сърцата си за инициативата, която тези момичета са поели. Искам да благодаря на младите дами за това, което са постигнали до момента и съм сигурен,че след тази инициатива финансовите средства ще бъдат окончателно събрани и още веднъж апелирам да не са капачки този път, а парични средства“, каза д-р Желязков.


Йоанна Койчева обясни, че няма да могат да кажат до последно точната сума. Припомни, че поредното събитие за събиране на пластмасови капачки и жълти стотинки предстои в края на месец май. 


Димитрина Младенова поясни, че около Коледа са получили в сметката едно голямо анонимно дарение от 6000 лв и изказа благодарност на всички, които се включват в инициативите им, защото всяко дарение е важно.


По време на събитията ще са нужни и доброволци за пренасяне и сортиране на събраните капачки, обявиха момичетата. Вече има заявено желание от няколко души да бъдат доброволци. Такива ще са нужни и за сортиране на капачките в склада в дните след инициативата на 28 май, защото все още има хора, които носят туби или торби с капачки, а вътре се отриват обувки, камъни или други ненужни предмети.


Димитрина Младенова прикани всички, които желаят да се включат със събрано количество капачки, да го направят, като ги опаковат в торби или в кашони, за да се улесни сортирането им преди предаването за рециклиране.


Дарения се приемат не само по време на събитията, а всеки ден. 


С трите момичета от „Заедно правим добрини“ можете да се свържете чрез фейсбук страницата на Сдружението, а дарителската им сметка е:


IBAN: BG98 UBBS 8002 1081 3659 40


BIC: UBBSBGSF


Сдружение „Заедно правим добрини“


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+