Жители на с. Кардам се събират на протест заради състоянието на пътя за Генерал Тошево

Жители на генералтошевското село Кардам ще се съберат пред кметството, за да изразят недоволството си от състоянието на пътя за града и по думите им неспазения от АПИ срок за ремонт.

Жители на с. Кардам се събират на протест заради състоянието на пътя за Генерал Тошево

Кметът на с. Кардам Георги Събев сподели, че от Агенцията не са изпълнили ангажимента за приключване на ремонта, който е бил до края на месец октомври. 



„Пътят ни е необезопасен, а идва зимен сезон. Нямаме маркировка, пътят не си личи и мантинелите липсват, отстранени са за ремонт, а в същото време няма поставени нови” – сподели Събев и изрази опасенията си, че автомобил може да падне през необезопасения участък и да се стигне до фатален край. 

„От април месец започна ремонтът с кастрене на клони, почистване на канавки. В края на юни, след протестите ни, дойдоха и фрезоваха една част от пътя, запушиха някоя дупка. Всички очаквахме да дойде и асфалтът, но така и не дойде” – каза още Георги Събев. 

Исканията на недоволните граждани са на първо време, преди зимата пътят да бъде обезопасен, да бъде положена осева маркировка и да се запушат някои от най-опасните дупки.

„В противен случай затваряме пътя от границата за товарни автомобили” – категоричен беше Георги Събев. 

Протестът ще се състои в петък, на 3 декември, от 8:30 часа пред кметството на с. Кардам.