6 книги са одобрени за издаване с финансово подпомагане от Община Добрич

Община Добрич ще подпомогне финансово издаването на 6 книги в рамките на правилата за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението.

6 книги са одобрени за издаване с финансово подпомагане от Община Добрич

Финансира се книгоиздаване и книгоразпространение на творби, свързани с историята и развитието на Добрич и на добрички автори. Общата сума, която е разпределена е 10.000 лв. Творците, които получават финансиране са: д-р Галя Грозданова-Радева с книгата „Преселниците от Нова Камена“; Добрич Добрев с книгата „С Йовковата бяла лястовица“; Маринка Георгиева с роман за живота на Дора Габе“ - „Първата“; Тодор Билчев и Цветомира Димитрова с „Документи за Добрич и Добричко, съхранявани във Фондовете на Държавен архив – Русе“; Валентина Добринчева с биографичен роман за оперната певица и педагог Константина Петкова „Това, което чух, видях и преживях“ и Сдружение на писателите град Добрич с председател Сашо Серафимов за книгата „Избрано“ от Иван Атанасов.



През следващата 2022 година Експертната комисия за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението в Община град Добрич ще разгледа заявленията за издаване на книги на Иван Иванов – „Дни, години, събития“ (Спомени за добруджанския земеделски институт 1952 – 2990 г.); на Християн Тодоров – „Живия живот“; на Стелка Изворска – „Родова хроника“ и на стихосбирката „На фейстайм разстояние“ на Генка Петрова.