Община Добрич е партньор на Лигна Студиос в престижния конкурс „Детска Евровизия“2021

Община Добрич е партньор на Лигна Студиос в престижния конкурс „Детска Евровизия“2021
Община град Добрич прие поканата за партньорство на Лигна Студиос за участие на България в международния конкурс „Детска Евровизия“.

Кметът Йордан Йорданов определи подкрепата на Общината като абсолютен знак отново да се постави Добрич на музикалната карта на България. И след възстановяването на Европейския младежки поп рок – конкурс "Сарандев", това партньорство е голям оценен успех за Добрич. „България е страна с много талантливи деца и млади хора. Аз вярвам в успеха на нашите представили и съм убеден, че България ще бъде достойно представена“, заяви кметът Йордан Йорданов    


19-ото издание на „Детска Евровизия” е под мотото „Представи си“(“Imagine”) и в него ще участват 19 страни. Освен България, в конкурса се завръщат още Албания, Армения, Португалия, Северна Македония, Азербайджан, Италия и Ирландия, които пропуснаха участие през 2020 година заради пандемията от коронавирус. Списъкът с участници допълват още Франция, Нидерландия, Грузия, Германия, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Испания, Казахстан и Украйна.


България е участвала общо 6 пъти в „Детска Евровизия“. Най-успешното представяне до момента е това на Крисия, Хасан и Ибрахим, които през 2014 година достигат до втора позиция във финала в Малта с песента „Детска планета“. Страната ни прави дебюта си през 2007 година в Ротердам с песента „Бонболандия“ на група „Бон-Бон“, която завършва на 7-мо място. Последното ни участие е през 2016 година в Малта с песента „Вълшебен ден“ на Лидия Ганева, която се класира 9-та във финала.


През 2015 година конкурсът се проведе в „Арена Армеец“ в София с домакин Българската национална телевизия.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+