Отварят заведенията за хранене, хипермаркетите, кина, театри, галерии

Отварят заведенията за хранене, хипермаркетите, кина, театри, галерии
От днес, 12 април, се отварят изцяло заведенията за хранене и развлечения. Нехранителните хипермаркети също отварят. Навсякъде се изискват осигурени 8 квадратни метра за един посетител.

След като от 1 април отвориха заведенията с маси на открито, от днес се разрешава да работят и закритите части на ресторантите, но при 50% от капацитета и с работно време от 6 ч. сутринта до 23 ч. вечерта.


С новата заповед от днес отпадат и ограниченията към големите нехранителни магазини, тип хипермаркет.


В търговските, административните и други сгради обаче трябва да се създаде организация, като не се допуска повече от 1 човек на 8 квадратни метра.


Също от днес се разрешава провеждането на фестивали, кина, театри и циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикалното изкуства при използването на не повече от 30% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от поне 1,5 м. и носене на защитни маски за лице.


От днес учениците от начален етап се връщат в клас. Възстановява се присъственото обучение и на останалите ученици, но по график. От 12 до 23 април в клас се връщат учениците от 7, 8 и 10 клас, а 26-ти  до 29-ти –  учениците от 5, 9 и 12 клас. Изключение се прави за децата със СОП, при коиро учебния процес е възстановен. Преустановяват се присъствените групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+