Община Каварна стартира план за интегрирано развитие на местно ниво

Общинската администрация на Каварна призовава местните жители да се включат в изработването на този важен документ

Община Каварна стартира план за интегрирано развитие на местно ниво

Община Каварна стартира изготвянето на План за интегрирано развитие на община Каварна (ПИРО) за периода 2021-2027 г. Планът е основен инструмент за планиране, програмиране, управление и ресурсно обезпечаване на местното развитие през следващия програмен период. Той се изготвя и изпълнява в съответствие с изискванията на Закона за регионалното развитие, националните и европейските приоритети, определящи стратегическите рамки на новия програмен период.



Целта му е да определя средносрочните цели и приоритети за устойчиво развитие на общината и връзките й с други общини в рамките на региона и осигурява координация и интеграция на различни политики и планови ресурси за постигане за дефинираните цели за подобряване на икономическото, социалното и екологичното състояние на общината.

Участието на местните жители в разработването му  би добавило нови идеи и виждания за развитието, би гарантирало реалистичност и осигурило публичността му, уточняват от общината.

Една от формите за участие е чрез предоставяне на мнение и оценка за процесите и насоките за развитие на общината. Това може да стане чрез попълване на анкета.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScVGhKeqtNnYxK_19E9KzyV29--DXhz09dulTDwcxUzhxlxrw/viewform

Предложенията се приемат до 10 декември 2020 г.