Борисов: 16,5 млн. лв. за модернизиране на кабинетите по математика и природни науки

Борисов: 16,5 млн. лв. за модернизиране на кабинетите по математика и природни науки
Ден преди извънредното заседание на парламента с искане за актуализация на държавния бюджет, кабинетът даде още пари, за да гаси коронакризата в икономиката.

Министрите заседаваха онлайн на фона на продължаващите 35-и ден протести. Взето е решение за подкрепа на българските ученици, студенти, младите семейства и работещите хора.


"Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора. Поехме и изпълняваме ангажимента си за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България". Това обяви премиерът Бойко Борисов в личния си профил във Facebook. И допълни: "За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв."


"Както поехме ангажимент, отпускаме пари за 160 училища. Ще оборудваме кабинетите по математика и природни науки с техника, иновации и най-доброто, за да може младите хора, децата, учениците, след като ги обучим добре, след това да излязат на протест”, каза Борисов.


Средствата са за реализирането на дейности по национална програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката.


Източник: Нова


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+