Най-добрите идеи за лятна ваканция през 2020 година

За мнозина желанието да пътуват нараства най-вече през лятото, а и тогава е най-удобно да си вземете отпуска все пак.

Най-добрите идеи за лятна ваканция през 2020 година

Но с толкова много прекрасни места по света, понякога е трудно да решите коя ваканция е най-подходяща за вас. За да ви помогнем да изберете къде да отидете през лятото на 2020 година, ето списък с няколко чудни дестинации, които без съмнение ще ви харесат.



Рим

Това, което прави Рим толкова страхотна лятна дестинация, е, че много от емблематичните забележителности на града са навън. Посетителите могат да попият от историята и пейзажите в Колизеума, Римския форум и фонтана „Ди Треви“, както и Испанските стълби, Пиаца Навона и хълма „Джаниколо“ – всичко това под  жаркото римско слънце. 

Докато романтичната архитектура и примамливата култура на Рим е добър избор с топлото време, знайте, че там през лятото е изключително натоварено. Хотелите ще бъдат скъпи, а атракциите ще бъдат препълнени с други туристи. За да получите малко спокойствие, посетете топ атракциите рано сутринта.

Париж

Обядвайте в някое кафене покрай „Шанз-Елизе“, наблюдавайте оживените местни жители да се движат през популярния квартал „Ле Маре“ или пък да си направите пикник в Люксембургските градини или по тревните площи пред самата Айфелова кула. Единствените минуси: ще има тълпи от хора и доста високи цени на хотелските стаи.

Флоренция

Въпреки че ще трябва да се сблъскате с много други посетители, ще откриете, че кафенета на Флоренция, живописните площади и ренесансовата архитектура са просто невероятни през лятото. 

Гранд Каньон

Гранд Каньон е популярно място за пътуване през лятото. Имайте предвид, че тъй като няма училище в САЩ по това време, семействата се стичат към това място за ваканция. Ето защо е най-добре да резервирате нощувките си от няколко месеца до една година предварително. 

Квебек

Тъй като Квебек сити се свързва с доста сурови зими, туристите от цялата страна се отправят към тази живописна канадска дестинация през лятото, където дневните температури са доста по-високи. Още щом пристигнете, ще разберете защо туристите пропътуват толкова големи разстояния, само и само да се насладят на Квебек Сити през това време на годината.

Единбург

Северното местоположение на Единбург в САЩ означава, че топлото време е рядкост там. Лятото е единственото време на годината, когато температурите са приятни за туристическа разходка. 

Иначе градът е домакин на прочутия фестивал в Edinburgh Fringe (един от най-големите световни фестивали на изкуствата), който всяка година привлича посетители от цял свят. Освен това забавно лятно събитие, пътешествениците могат да се насладят на зеления пейзаж на Единбург, напоен със слънце. 

Големият бариерен риф

Поради изчезването на коралите, причинено от климатичните промени, трябва да стигнете до Големия бариерен риф колкото се може по-скоро. Гмуркането и плуването с шнорхел все още са толкова живописни, колкото могат да бъдат в района на рифа, емблема за красотата и разнообразието на планетата Земя. Не е нужно обаче да сте водолаз, за да се насладите напълно на Големия бариерен риф!

Традиционна българска дестинация

Ако все още има време до лятото и преди това искате да си направите някоя пролетна ваканция, най-добре ще е да изберете нещо традиционно българско, което ще ви е хем по-близо, хем по-евтино. Една чудесна загрявка преди лятната отпуска биха били красивите хотели около Банско. Така ще можете да се насладите както на красива природа и прохладно време, така и на вкусна традиционна българска кухня, каквато сме сигурни, че обичате.

Прекрасно е човек да обикаля по света и да го опознава, но това в никакъв случай не значи, че трябва да забравя за несравнимите кътчета, които му предлага родината. Запазете си нощувки още сега, за да сте готови с ваканция веднага щом пролетта официално настъпи!