4 кандидати за кмет подписаха Споразумение за политическа почтеност и толерантност

По инициатива на Движение за национално единство и спасение (ДНЕС) в Добрич бе подписано Споразумение за политическа почтеност и толерантност.

4 кандидати за кмет подписаха Споразумение за политическа почтеност и толерантност

Само четирима, от общо 16 кандидати за кмет на Добрич, подписаха споразумението днес.


 

Те приемат да водят предизборната кампания почтено, толерантно и открито;  да уважават правата на гражданите в община Добрич, независимо от техния пол, религия, етническа принадлежност; да отхвърлят всички действия, насочени към уронването на доброто име и авторитета на опонентите; да не използват служебното си положение и да не злоупотребяват с власт срещу политическите си опоненти; да водят кампанията с прозрачно финансиране, регламентирано от действащото законодателство; да не участват в практики, свързани с купуване на гласове и всички други действия, които могат да опорочат изборите и да поставят под съмнение вота на избирателите; да не участват в скрити договорености за бъдещи отношения със съмнителни структури, както и за преразпределяне на властта в общината, като по този начин подменят вота на избирателите и други.

 

"Ние, кандидатите за кмет на община Добрич, участници в местни избори 2011, заставаме открито пред обществото и декларираме, че интересите на Добрич и на хората, живеещи и работещи в гр.Добрич, са най-важния мотив да участваме в тези избори, и че независимо от изборния резултат, ще работим за развитието на диалога с гражданското общество.", се казва още в споразумението, инициирано от ДНЕС.

 

То бе подписано от арх. Емилия Добрева - кандидат за кмет на БСП, Атанас Атанасов - кандидат на ПП "Атака", Милко Пенчев - кандидат на Коалиция "Граждани в повече" и Божан Пейчев, издигнат от Коалиция "Гражданска листа".

 

Останалите 12 кандидати за кмет на Добрич също принципно са изявили желание да подпишат споразумението и ще могат да сторят това през следващата седмица, обясни Даниел Алексиев - общински координатор на ДНЕС.
 
Даниел Алексиев - общински координатор на ДНЕСДаниел Алексиев - общински координатор на ДНЕС 
 
арх. Емилия Добреваарх. Емилия Добрева