Глоба от 85 евро трябва да плати добричлия, шофирал с превишена скорост в Германия

Окръжният съд в Добрич призна финансова санкция, наложена на български гражданин в Германия заради шофиране с превишена скорост.

Глоба от 85 евро трябва да плати добричлия, шофирал с превишена скорост в Германия

21-годишният мъж е бил глобен за това, че на 11 ноември 2018г., като водач на лек автомобил с добричка регистрация, движейки се по федерална автомагистрала в посока гр. Кобленц, е превишил с 23 километра в час максимално допустимата скорост извън населени места. Мъжът шофирал със 153км/час, при максимално разрешени 130 км/час.



Заради извършеното правонарушение германските власти са постановили българинът да плати общо 113.50 евро - глоба от 85 евро и 28.50 евро за направените по административното производство разходи. Решението за финансовата санкция е влязло в сила на 26 януари 2019 година.

Съдебното производството в Окръжния съд бе образувано по постъпило Удостоверение за прилагането на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз, издадено от федерална служба „Правосъдие”, Германия.

Съдебният състав прецени, че не са налице основания за отказ от признаване и изпълнение на санкцията и мъжът следва да плати 221.98 лв., равностойни на 113.50 евро.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.