Добрич приема Обиколката на България

Колоездачите в родния тур днес ще се състезават по маршрута Шумен - Добрич. Очаква се колоната да пристигне в нашия град около 17.00 часа. Обиколката на България ще доведе до затваряне на улици в Добрич днес следобед.

Добрич приема Обиколката на България

За втора поредна година Добрич е етапен град в Обиколката на България.


 

Шумен - Добрич е четвъртият етап в 61–та Международна колоездачна обиколка на България и е с дължина 154 км. Лидер към момента е българинът Мартин Грашев от отбора на Несебър. 

 

Кметът на Добрич Детелина Николова ще награди победителите в етапа около 18.00 часа пред Съдебната палата. Утре от Добрич колоездачите ще се отправят към Несебър.

 

Община Добрич информира гражданите, че ще бъдат затворени определени улици за движение. Маршрутът, по който ще преминат колоездачите днес ще бъде – от входа от Варна по бул. "25 септември" – ул “Отец Паисий” до бивш обувен завод Добрич - бул. “25–ти септември” и финишират пред Съдебната палата.

 

За да не се възпрепятства преминаването на състезателите поетапно от 16.00 до 18.30 часа ще бъдат затворени за движение следните улици и булеварди в двете посоки:


Вторник, 13 септември – от 16.00 до 18.30 ще бъде затворен следният маршрут за всички превозни средства, включително градски транспорт:
Бул.”25-те септември” /входа от Варна/ до бул. „Русия”
Бул. „Русия” до ул. „Вардар”
Ул. „Вардар” до ул. „Никола Петков”
Ул. „Никола Петков” до кръстовище с бул. „Добруджа”
Бул. „Добруджа” до ул. „Отец Паисий”
Ул. „Отец Паисий” до бивш обувен завод „Добрич”
От завод „Добрич” по бул. „25-ти септември” до пл. „Тракийски”
От пл. „Тракийски” по бул. „Добруджа” до бензиностанция ОМВ /автогара/
Бул. „Русия” до ул. „Дунав”  

Сряда, 14 септември –  старт пред Съдебна палата - от 11.30 до 12.30 часа ще бъдат затворени за движение следните улици:
Бул. „Добруджа” / от у-ще „Хр. Ботев” до кръстовището с ул. „Отец Паисий”/
Ул. „Отец Паисий” до бул. „Трети март” / кръстовището до Стара къща/
Бул. „25-ти септември” по посока изхода към Варна