Образователното турне на Знам.бе ще премине през Добрич

В края на миналата седмица стартира образователното турне на платформата Знам.бе. В рамките на два месеца то ще премине през 30 училища в 30 града в България.

Образователното турне на Знам.бе ще премине през Добрич

На 25 ноември представителите на организацията ще бъдат в Добрич. Те ще представят пред децата професиите на бъдещето и коя е най-близка до техния профил.



За да бъдат максимално полезни на всяко дете в България от Знам.бе създават анкета, която ще покаже потенциалния път на развитие на всяко дете. В основата си анкетата стъпва на пет-факторния психологически модел (Big-5) за личностни черти и взима предвид рамката на Европейската комисия (ЕК) за ключовите компетентности на бъдещето. По тази начин анкетата насочва децата към 18-те отрасли в индустрията, които са заложени на глобално ниво от обединените нации (ООН).

Зад Знам.бе стоят Ангел Георгиев, който има над 12 години опит в неформално и формално образование, Виктор Балабанов – организационен психолог с над 10 години опит с обучения и Иван Йонков – с над 8 години опит в разрешаване на технически проблеми.

Партньори на образователното турне са Vivacom, Musala Soft, Codexio, I Can Be, Фондация „Благотворител“ и ERP Academy.