Определиха съперниците на хандбалистите в турнир „Тодор Хънков“

Шест отбора от страната мерят сили в надпреварата в Бургас през уикенда

Определиха съперниците на хандбалистите в турнир „Тодор Хънков“

Мъжкият хандбален тим на „Добруджа“ ще проведе първи контроли от предсезонната си подготовка. Това ще стане през уикенда в Бургас, където в рамките на два дни ще премине поредното издание на мемориалният турнир „Тодор Хънков“. Умения в надпреварата ще покажат шест отбора от България, участници в „А“ РХГ. Състезанието край морето се явява генерална репетиция за голяма част от тях преди старта на първенството в елитната група на страната, което е предвидено да започне на 28 септември.



В Бургас съставите са разделени в две предварителни групи. Съперници на „Добруджа“ са представителите на „Чардафон“ /Габрово/ и „Осъм“ /Ловеч/, като тези две срещи ще се състоят в събота /14 септември/. В зависимост от резултатите и класирането в потока, в неделя ще се изиграят мачовете за определяне на крайното класиране в турнира. В другата група ще спорят домакините от „Фрегата“, както варненските „Локомотив“ и „Спартак“. Иначе добричките хандбалисти водят тренировки за предстоящите есенни битки повече от три седмици. Заниманията са вечер в зала „Русалка“, а обнадеждаващото е, че няма напуснали състезатели от предходния шампионат.

В общи линии запазваме състава от миналото първенство, като на този етап няма новопривлечени играчи. В групата за Бургас ще вземем няколко момчета от ДЮШ на клуба, което не е новина, имайки предвид политиката, която следваме и налагаме през последните години. Някои от юношите могат да направят дебют и на европейска сцена. Имам предвид участието ни за 15-а поредна година в евронадпреварите и по-конкретно „Чалъндж къп“. Както е известно, в I кръг на турнира жребият ни противопостави срещу чешкият „Сокол“. Тъй като нашата зала не отговаря на стандартите за провеждане на двубои от такъв ранг, решението е просто – и двата мача ще се играят на терена на съперника от град Нове Весели. Касае се за датите 12 и 13 октомври. Въпреки неблагоприятните обстоятелства, ще се стремим да се представим достойно и да се противопоставим според възможностите си на съперника. Казвам това, защото ХК „Добруджа“ се явява единствен представител на България в европейските клубни хандбални турнири през настоящия сезон, сподели президентът и старши треньор в добричкия клуб Георги Андреев.