Още една жена дала пари на телефонните измамници от Крушари

Двамата мъже от Крушари – на 57 и 31 години, задържани преди дни за участие в телефонни измами, са автори на още едно такова престъпление, съобщават от Областната дирекция в МВР.

Още една жена дала пари на телефонните измамници от Крушари

Както вече съобщихме, престъпниците разиграли схемата с полицейски служители, които работят по случаи на телефонни измами. Техни жертви станаха възрастна жена от Генерал Тошево, която им брои 800 лева, и 74-годишна от село Стожер, която се раздели с 1 800 лева лични средства и 2 160 лева, собственост на брат й.



Вчера е получен още един сигнал срещу двамата измамници. Около 11.50 часа се тъжи 48-годишна от Генерал Тошево. Но нейни данни около 19 часа на 25 януари получава обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение същият заявява, че дъщеря й е катастрофирала. Отправя й заплахи и й иска пари. Жената предава 2 100 лева на непознат мъж пред жилището си. По случая е образувано досъдебно производство. 

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия са установени извършителите на деянието – двамата мъже от Крушари. Работата по установяване и документиране на престъпната им дейност продължава.