Кметът инж. Тошко Петков ще зарадва децата от детските градини в община Добричка с коледни торбички с подаръци и лакомства

Кметът инж. Тошко Петков ще зарадва децата от детските градини в община Добричка с коледни торбички с подаръци и лакомства
Кметът на Община Добричка - инж. Тошко Петков ще зарадва за Коледа и Нова година всички деца в 30 детски градини с коледни торбички с подаръци и лакомства.

Концерти, изложби, театрални спектакли, разнообразни инициативи и забавления предлага коледно-новогодишна програма на община Добричка. И тази година проявите започнаха със символичното запалване на коледната елха  в общината.  Със запалването на коледната украса и елха, общината даде заявка за началото на месеца на веселбата, наситен с коледни концерти, базари, работилници и много настроение. Почти всеки ден от коледната програма е ангажиран със забавни мероприятия, които ще продължат до края на декември.


С най-голяма радост и очакване се готвят децата от 30 детски градини в община Добричка. В детските градини кипи трескава подготовка в очакване на коледните и новогодишни празници. Навсякъде в детските градини се подготвят  изложби с коледни и новогодишни картички, сувенири, коледни украшения, играчки, суровакници. В танцовите и театралните ателиета децата подготвят коледни тържества и концерти за да посрещнат заедно със своите родители Дядо Коледа. Родителите на децата  са първите помощници на децата в подготовката им за празника. 


На 20 декември в 09.30 часа родителите и гостите в ДГ-Подслон ще се потопят в концерта „Коледна фантазия“, която са им подготвили децата. 


На 10.12.2018г., 5 и 6-годишните деца от ДГ–Карапелит ще вземат участие в общоселското коледно тържество, което ще се проведе в клуба на пенсионера. Държавен куклен театър „Дора Габе“ ще зарадва всички деца и родители в ДГ-Карапелит на коледното им тържество на 20.12.20218г. 


В ДГ-Смолница талантливите деца са подготвили театралната постановка „Коледа в гората“ и ще представят концерт пред дядо Коледа и родители. Деца и родители от ДГ-Стефан Караджа ще подредят битов кът от изработените в коледната работилничка, суровакници. 


На 21.12.2018г. в ДГ-СтефанКараджа ще се проведе празник под надслов „Коледна магия“, след това на гости на децата ще дойде дядо Коледа, за да им даде подаръци. 


Децата от ДГ „Дъга“, село Стефаново ще посрещнат Дядо Коледа на 15.12.2018г. от 14.00 ч. с участие в голям общоселски концерт в НЧ „Н.Вапцаров“, с.Стефаново. На коледния концерт децата ще представят възстановка на Бъдни вечер и танците „Снежинки“, и  „Джуджета“. 


Фолклорен спектакъл „Бъдни вечер“ за доброто и любовта - под този надслов ще се проведе коледното тържество в ДГ–Одърци на 20.12.2018г. от 10.00 ч. Организирана е развлекателна шоу-програма с участие на аниматор – Забавната ЖуЖи. Същия аниматор ще се погрижи за празничното настроение на децата и гостите на Коледното тържество на децата от ДГ „Зорница“ село Батово. Коледен поздрав от ДГ „Слънчице“, село Божурово ще има за пенсионерския клуб  на 17.12.2018г. 


Коледните тържества в ДГ-Дончево ще завършат с гостуване на кмета на с. Дончево и самодейците от НЧ „Напредък“, с. Дончево. На 18.12.2018г., децата от ДГ-Ведрина ще изнесат концерт пред домуващите в Старчески дом, село Ведрина. Куклен театър от град Добрич, заедно с Дядо Коледа ще изнесе коледни представления в ДГ-Владимирово, ДГ-Плачи дол, ДГ „Детелина“,село Победа. В най-голямата детска градина в общината ДГ „Здравец“, село Стожер, преди коледния концерт ще представи постановка Кукления театър от град Велико Търново.


В празничните коледни и новогодишни програми участие ще вземат и танцовите състави, певческите групи  и формации към народните читалища в общината със свои концерти, представления и изложби. 

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+