Три златни медала и един бронзов за плувците на СКПС „Добруджа” в първия полуден на международен турнир

Три златни медала и един бронзов за плувците на СКПС „Добруджа” в първия полуден на международен турнир
Три златни медала и един бронзов завоюваха състезателите на спортен клуб за плувни спортове „Добруджа” с треньор Веселин Нейков в първия полуден на международния турнир по плувни спортове ”Burgas swimming open - 2018” в Бургас.

Състезанието е от най-висок ранг и се провежда днес и утре, съобщава Община Бургас.


Витомир Новачев от СКПС „Добруджа” спечели злато на 100 метра гръб и бронз на 50 м бътерфлай. Със златни медали се окичиха и Радо Нейков на 50 м бътерфлай и Преслава Йорданова на 100 м бруст. И тримата подобриха личните си времена.Във втория състезателен полуден Веселин Нейков също очаква много добри резултати. Днес следобед ще се плуват 50 м кроул, 50 м гръб и 100 м съчетано.Международният плувен турнир ”Burgas swimming open - 2018” се провежда на басейн с олимпийски размери, отговарящ на изискванията на Международната федерация по плувни спортове и на Европейската плувна лига. Участниците в турнира мерят сили във възрастови групи  А, В, C и D. Те имат право да участват в 4 индивидуални дисциплини и щафети.


Организатори са СК "Акулите" и "Унибетони", със специалното съдействие на Българска федерация "Плувни Спортове" и Община Бургас.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+