Американски военни ще ремонтират център за социални услуги в Добрич?

Проектно предложение за извършване на ремонтни дейности в Център за настаняване от семеен тип на деца и младежи в Добрич предстои да внесе Общината в посолството на САЩ. Това съобщи Петър Енев - директор на дирекция „Икономическо развитие, европейски фондове и обществени поръчки“ в кметството.

Американски военни ще ремонтират център за социални услуги в Добрич?

Той обясни, че военният департамент към посолството отпуска всяка година чрез своите мисии ресурс за отделни проекти в размер на 150-200 000 долара. Целта е присъстващите в България командировани военни специалисти от войските на САЩ да упражняват хуманитарни операции. Те включват ремонт и реконструкция на социални обекти, детски градини, домове за стари хора и други. 



В операциите се включват и представители на Министерството на отбраната на България, предимно инженерни войски. Целта е да бъде направено нещо добро и да се подобри социалната инфраструктура в отделни градове на България, посочи Енев.

ЦСНТ, който се предлага за интервенция, е разположен в кв. „Дружба“ и е част от социалната инфраструктура на Добрич. С проекта ще се кандидатства за подмяна на отоплителната инсталация, ремонтиране на санитарни възли и помещения.  

Снимка: news.bg