Александър Петров от Студио „Сарандев“ с отличие от Международния конкурс

Младият поп изпълнител Александър Петров от Студио „Сарандев“ с отличие от Международния конкурс „Сребърна Янтра“ - Велико Търново

Александър Петров от Студио „Сарандев“ с отличие от Международния конкурс

Александър Петров от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова бе отличен на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Сребърна Янтра“ с наградата на Министерството на отбраната и с покана за участие в годишния концерт на Ансамбъла на въоръжените сили на Република България, който ще се проведе на 12 юли 2019 г. в Народен театър „Иван Вазов“ и ще се излъчва по БНТ. 



Александър получи и покана за участие в Международния фестивал с конкурсен характер „Bucharest in Music” лично от президента на фестивала Gabriela Serban, която е и президент на  World Association of Performing Arts – WAPA  Румъния. Музикален и артистичен директор на фестивала е маестро Роко Палацо.

Шестнайсетото издание на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен “Сребърна Янтра”, който се проведе от 27 до 30 септември във В.Търново, събра  80 изпълнители от различни краища на Европа /Италия, Кипър, Молдова, Румъния, Русия, Щвейцария и България/ разпределени в четири възрастови групи.  

Авторитетното жури бе с председател Силвия Кацарова и членове маестро Роко Палацо от Италия, проф. д-р Родика Рошиору от Молдова,  Христиана Лоизу от Кипър, която спечели “X Фактор” България, Ивайло Терзиев -  музикант, аранжор, композитор и музикален ръководител на Ансамбъла на въоръжените сили на Република България и Христо Паскалев – Паскал, доайен на международното жури от създаването на конкурса.