Без обвинения срещу Русинов засега за убийството на Яна

Към момента Прокуратурата няма да повдига обвинения за убийството на Яна Кръстева срещу Николай Русинов, каза градският прокурор на София Николай Кокинов.

Без обвинения срещу Русинов засега за убийството на Яна
Засега няма да се повдигат обвинения срещу Николай Русинов за убийството на Яна, стана ясно от думите на софийския градски прокурор Николай Кокинов пред журналисти.

Наблюдаващите случая прокурори са преценили, че истинският убиец в момента е в ареста, като всички събрани доказателства водят до този извод.

Показанията на Николай Русинов са, че вечерта той действително е бил с Яна, пили са голямо количество алкохол и са осъществили полов акт. След това Русинов си тръгнал около 5 часа сутринта и оставил момичето спящо в храстите, като часът и местонахождението му се потвърждават от клетките на мобилния оператор. Заради паниката и истерията около убийството Русинов не се обадил в полицията, обобщава Кокинов.

Според прокурора доказателствата сочат, че убиецът е първият задържан по случая - Пламен Трифонов. Един от сериозните аргументи за вината му са открити при съдебно-медицинската експертиза негови косми в ръката на жертвата. Това според Кокинов се оказва и причина прокурорите да смятат, че в момента на убийството Русинов вече не е бил там.

Припомняме, че издирваният за убийството на Яна Николай Русинов бе задържан от полицията при завръщането му с редовен полет от Турция.