Богат културен календар в Добрич през летния сезон

Зам.-кметът по "Хуманитарни дейности" д-р Емилия Баева представи днес пред журналисти няколко щрихи за най-мащабните събития през лятото на 2018 година.

Богат културен календар в Добрич през летния сезон

През месец юни ще има няколко основни събития, които започват още тази вечер. В 18 часа на сцената на пл. „Свобода” лауреатите от фестивала „Слънчева България”, който се провежда в Балчик ще представят своя заключителен концерт. Утре вечер (на 19 юни) камерния оркестър ще закрие сезона с концерт в Концертна зала „Добрич”. Солисти ще са двамата млади цигулари Мартин и Александър Зайранови. „Мисля, че концертът под заглавие „Цигулково цунами” ще бъде едно удоволствие за любителите на камерната музика”, заяви д-р Емилия Баева. От 20 до 30 юни по традиция ще се проведат Дни на руската култура. На 20 юни от 17:30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе” ще бъде открита изложба на руските художници, същата вечер от 18:30 ще се проведе и концерт на сцената на пл. „Свобода”. От 21 до 24 юни от 10:00 до 22:00 часа  в Градския парк „Св. Георги” за трета поредна година ще се проведе фестивалът „Добрич  мези”.



Едно от значимите събития през месец юли е конкурса Мини Мис и Мини Мистър, който също се провежда по традиция, датата е 19 юни, 18 часа на сцената на  пл. „Свобода”.  От 23 до 25 юли ще се проведе Международния фестивал „Фолклор без граници”. Събитието е начален час 19 ч. присъстващите ще видят нови фолклорни състави и представители на нови държави. 

През август очаквайте Концерт за две флейти и китара - на 23 август в Огледална зала „Нели Божкова”, най-значимото през месеца е Международния фестивал на изкуствата „Трикси”, който е на 24 август. През септември по традиция ще се проведе Младежкия музикален конкурс „Надежди, таланти майстори”. Тази година ще бъде между 10 и 14 септември.