Устремени към мечтите си, зрелостниците от 10 училища закриха сезона на Абитуриентски балове 2018 (+СНИМКИ)

Стотици добричлии изпълниха снощи центъра на града, за да изпратят към изисканите ресторанти абитуриентите от 10 училища в Добрич.

Устремени към мечтите си, зрелостниците от 10 училища закриха сезона на Абитуриентски балове 2018 (+СНИМКИ)



Своето завършване празнуваха зрелостниците от ЕГ "Гео Милев", ПМГ "Иван Вазов", ЧПГТП "Райко Цончев", Спортно училище "Г. С. Раковски", СУ "Св. Кл. Охридски", СУ "Л. Каравелов", СУ "П. Р. Славейков", ПГ по ТС "М. В. Ломоносов", ПГ по аграрно стопанство и ПГ по транспорт, обслужване и лека промишленост.


На площад „Демокрация” се стекоха като на парад родители, роднини, близки и приятели на абитуриентите от Випуск 2018. А завършващите делифираха щастливи и усмихнати, модерни и уверени в бъдещето си. Не по-малко развълнувани, обсипани с цветя, бяха техните учители, които изпращаха своите възпитаници с гордост и радост, но и с тъга от поредната раздяла.


Подкрепата си за Желяз Андреев от Добрич заявиха по време на изпращането си в балната вечер възпитаниците на 12 г клас на ЕГ „Гео Милев”. „Подкрепяме Желяз, защото е млад човек, животът е пред него – сподели от името на съучениците си Кристина Христова – Той е представител на нашата държава и като такъв може да спомогне за нейното подобряване. Аз смятам, че всеки млад човек трябва да има възможност да се реализира. Ние сме бъдещето на България. И не би било добре ако съдбата на Желяз Андреев се повтори с нас. За това го подкрепяме”.


Устремени към мечтите си, в ранни зори зрелостниците на Випуск 2018 закриха сезона на тазгодишните Абитуриентски балове с традиционното отброяване: „1, 2, 3, 4… 12”.