Яз. Минково организира състезание по риболов на плувка

На 27 май ще се проведе състезание по риболов на плувка в язовир Минково. В турнира могат да участват аматьори и деца, съобщават организаторите.

Яз. Минково организира състезание по риболов на плувка

Състезанието е с начален час 7:00, като ще продължи 6 часа. Отборите могат да бъдат от един човек /може и деца с придружител/ с една въдица по избор /мач,ваглер,щека и т.н./.



Можете да се запишете за участие на тел. 0897056090 до 21 май, съобщиха за Добрич онлайн организаторите. Таксата за участие е 20 лв.

Наградният фонд е 50% от събраната сума от таксата за участие, като сумата ще бъде разпределена  между  I, II и  III място. Победителите ще получат купи,медали и грамоти. Ще бъде връчен приз и за най-голяма уловена риба на плувка.

Количеството стръв и захранка е неограничено, както и използването на пелети. За стръв може да се използват всички видове червеи - бял, торен, пинки, земен, вердевас и фуил. Рибни и животински продукти са ЗАБРАНЕНИ.

Риболовните принадлежности трябва задължително да включват плувка, разрешени са само единични куки без „косъм".

Живарникът (НЕ МЕТАЛЕН) трябва да има дължина не по-малко от 3м. Той трябва да бъде потопен през цялото състезание на максимална дълбочина. Състезателите са длъжни да са оборудвани със свои живарници.

Програма: 

07:00 – жребий. 

07:30- настаняване по местата

9:00-09:10 – тежка захранка

09:30 - Старт

15:25 - сигнал за последни 5 минути

16:00 – край на състезанието

16:00-17:00 – мерене и събиране на багажа

17:00 обявяване на класирането и награждаване на победителите

Всеки състезател ще може да направи тренировка на 26 май, като тя не е задължителна. Тренировка на стената на водоема ще имат право само записали се участници и заплатили риболовна такса.

Ако има мъртва риба - тя не се зачита, а риболовецът трябва да я заплати според цените на водоема.