Със 166 000 лева ще се осигури заетост на 44 безработни в Добричка област

Със 166 000 лева ще се осигури заетост на 44 безработни в Добричка област
166 224 лева са предвидени за Добричка област по Регионалната програма за заетост. С тях може да се осигури работа на общо 44 души на пълен работен ден за 6 месеца – до 31 декември т. г.

Със 166 000 лева ще се осигури заетост на 44 безработни в Добричка област

Това стана ясно по време на заседание на Областната комисия по заетост, което се проведе днес под председателството но областния управител Красимир Кирилов. То бе във връзка с подготовката на Регионална програма по заетост. Кирилов запозна членовете на комисията с изискванията за подготовка и съставяне на програмата, като отбеляза, че методиката, по която се извършва оценяването, е непроменена от предходните години. Най-голяма тежест от критериите при определяне на средствата за всяка една област има средно месечното равнище на безработица за деветмесечието на предходната година, добави областният управител. 



Съгласно определената от Министерството на труда и социалната политика, тези 44 бройки се разпределят в областта по следния начин: Община Крушари - 12, Община Генерал Тошево - 9, Община Тервел - 6, Община Шабла - 4, Община Добричка - 3, Община Каварна - 3, Областна администрация Добрич - 3, Община град Добрич - 2 и Община Балчик - 2.

Бенефициенти по програмата могат да бъдат неактивни лица, трайно безработни, както и младежи до 25 и до 29 години.