В Тервел започнаха инвестиционните дейности в публичната инфраструктура

Обществена поръчка за основен ремонт на главната улица в село Безмер обяви Община Тервел, съобщиха от кметството.

В Тервел започнаха инвестиционните дейности в публичната инфраструктура

През март ще бъде приведено в действие решението на Общинския съвет Тервел за стартиране на процедура за избор на кредитна институция, която да осигури финансиране на проекта. Улицата е дълга почти два километра и представлява част от общински път, неизбираем за финансиране по Програма за развитие на селските райони. Това принуди общинското ръководство да търси алтернативни източници на финансиране, в случая чрез дългосрочен банков кредит. Офертите на участниците в обществената поръчка за строителство ще бъдат отворени на 9 март.



Четири дружества подадоха предложения за основен ремонт на общинския музей в Тервел. Те кандидатстват за изпълнение на мерки за енергийна ефективност и основен ремонт на всички външни ограждащи елементи на сградата, както и за направа на нова ел. инсталация. Финансирането е осигурено от Министерски съвет, по искане на Община Тервел и по повод на честването на 1300-годишнината от победата на Хан Тервел над арабските нашественици при Константинопол. Офертите бяха отворени на 7 февруари т. г., а днес приключи етапът на предварителното им проучване. Следва оценка на техническите предложения на участниците.

Община Тервел работи по обществена поръчка, която ще бъде организирана в обособени позиции и ще обхваща строителни дейности в селата Орляк (ремонти на здравна служба, кметство и читалище), Жегларци (основен ремонт на клуб на пенсионера), Градница (ремонт на покрив на джамия) и Тервел (довършване на второстепенна сграда на джамия).

В последната десетдневка на февруари ще бъдат отворени и офертите на кандидатите да строят площад „Хан Тервел“. Настилката ще е от гнайсови плочи върху бетонова основа и циментова замазка. Финансирането е от Министерски съвет по постановление за честването на годишнината от победата на Хан Тервел.