Избраха Панайот Димитров за номер 1 в Добрич при спортистите с увреждания

В категорията ще бъдат наградени Панайот Димитров, Милена Тодорова и Мустафа Мехмедалиев.

Избраха Панайот Димитров за номер 1 в Добрич при спортистите с увреждания

За втора поредна година на церемонията по награждаване на най-добрите спортисти и отбори на Добрич ще бъдат отличени и най-успешните състезатели с увреждания. Номинираните в категорията бяха 6. Кметският екип, общинските съветници от спортната комисия, спортни журналисти и представители на спортните клубове от нашия град определиха с гласовете си тримата най-добри.



Най-много точки - 89, събра борецът на "Добруджански юнак" Панайот Димитров. Той спечели бронзов медал на Олимпийски игри за спортисти с увреден слух в Турция. Панайот Димитров се класира трети в категория до 57 кг. в свободния стил. Борецът бе определен и за най-добър спортист сред учениците в спортното училище в Добрич за годината.

На церемонията "Спортист на Добрич" на 20-ти декември ще бъдат наградени още двама състезатели с увреждания. Второто място в анкетата е за Милена Тодорова от клуб "Фаворит 2013" с 63 точки, която е първа на държавното първенство по спортна стрелба и седма на Световната купа в Хърватска. Трети е Мустафа Мехмедалиев от клуб "Хищник" с 35 точки. Той е световен и републикански шампион по канадска борба за състезатели с увреждания, а на европейското се класира на четвърто място.