Китарист от Добрич е сред тримата финалисти в конкурс в памет на Джими Хендрикс

Китарист от Добрич е сред тримата финалисти в конкурс в памет на Джими Хендрикс
Велико Димитров впечатли с изпълнението си на "Little Wing" - една от великите песни на великия Джими Хендрикс. Конкурсът в памет на музиканта е в своята заключителна фаза. Финалистите вече са само тримата най-добри участници. 2 дни преди края на гласуването нашият съгражданин е втори и с нашата подкрепа може да се пребори за първото място.

Велико Димитров е от Добрич, утре става на 22 години, свири на китара и пее от 8-годишна възраст, възпитаник е на ЧПГТП "Райко Цончев" в родния си град. Завършил е висшето си образование с отличен в The Academy Of Contemporary Music в Гилдфорд - Англия със специалност "Електрическа китара".


"От много години Джими Хендрикс е един от китаристите, които ме вдъхновяват най-много. Когато стана време да пиша моята дисертация, аз си избрах тема, свързана с него. В края на проучването си, което отне половин година, реших да посетя къщата музей, която е била дом на Джими в края на 60-те. Там разбрах, че ще има състезание и реших да се запиша.", сподели Велико Димитров.


Конкурсът на къщата музей в Лондон е в памет на Джими Хендрикс и е проведен 2 дни преди рождения ден на легендарния музикант.


Гласуването продължава до 6 часа на 8 декември. Наградата за победителя е частно парти в къщата на Джими Хендрикс.


Може да подкрепите нашия съгражданин, като харесате неговото изпълнение на страницата на Handel & Hendrix in London (ТУК) - дайте лайк на видеото, за да докажем, че талантът на добричките музиканти е на най-високо световно ниво.


През следващата седмица предстои да излезе и дебютният албум на Велико Димитров, който също е част от курсовата му работа и бе оценен с отличен. EP-то включва 5 трака и е композирано и изпълнено изцяло от него на електрическа, акустична и бас китара. Той е автор на текста и музиката. Стилът на албума е алтернативен рок.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+