Ученичка от езиковата гимназия в Добрич представя първата си книга

Татяна Иванова от 9 клас в ЕГ „Гео Милев” Добрич ще представи първата си книга,в която е събрала най-хубавите си творби.

Ученичка от езиковата гимназия в Добрич представя първата си книга



Книгата съдържа няколко цикъла стихотворения, които представят младата поетеса и нейното личностно израстване. Разделите започват от най-детските й творби и завършват с вече порасналите. 

Книгата е събрала стихове за любов, за семейството, за България и нейните герои, за мечтите, дори за планетите и луната.

Заглавието на книгата е „Ще те докосна ли”?. То се е появило на бял свят след дълги размишления, споделя Татяна. Чрез него тя пита своите читатели дали ще ги докосне с творчество си.

Корицата на книгата и илюстрациите в нея са дело на Димитър Христов (54ka).


Авторката Татяна Иванова е ученичка в 9 клас в Езиковата гимназия на Добрич, тя се занимава с творческо писане от 2 клас, когато нейната учителка открива таланта й и я насърчава да се занимава с това.  Татяна обича да пише поезия, защото по този начин най-добре изразява себе си – мислите и чувствата си. Младата поетеса се вдъхновява от почти всичко което я заобикаля, но най-вече от природата  и лошото време. Тя споделя, че най-често вдъхновението идва, когато не трябва – в часовете по математика и руски, но точно тогава се получават най-качествените творби. 

Татяна споделя, че любимото й стихотворение е „Завися от теб” то е 12 реда и всеки ред се състои от 1 или 2 думи. То е посветено на семейството и хората, които обича. Написала го е когато е била извън страната и близките са й липсвали. С него тя е иска да каже, че където и да е те са винаги с нея – в сърцето й.

Тя има много и разнообразни интереси и таланти - посещава "Литературната къща" с ръководител Генка Петрова, танцува модерен балет, доброволец е към Български младежки червен кръст и свири в младежка поп-рок група.

Двойната премиера на книгата на Татяна Иванова ще е на 11 декември от 18 часа в Галерия „Георги Петров” В Луксор сити Център и от 20 часа в Club The Maze Live Lounge (под фонтана) , където след кратко представяне на книгата групата "Singing river", в която тя свири на барабани ще поздрави гостите с авторски парчета и кавъри на известни поп-рок хитове.