Радосвета Симеонова спечели най-старото лекоатлетическо състезание в България

Състезателката на СКЛА "Добруджа 99" - Добрич отново доказа, че се намира в отлична спортна форма. Тя спечели с голяма преднина, повеждайки още от началото, крос "Диана". През тази година на Радосвета Симеонова й предстои още един старт - тя отново ще има честта да бяга за България на голям международен форум.

Радосвета Симеонова спечели най-старото лекоатлетическо състезание в България



За 51-ви път днес в парка на град Ямбол се проведе крос "Диана" - най-старото състезание по лека атлетика в България, което датира от 1966 година. То е част от календара на БФЛА. Организатори са Българска федерация по лека атлетика, Община Ямбол и местният клуб "Тунджа".


Крос "Диана" бе 35-ото състезания за Радосвета Симеонова за тази година, като по традиция тя отново зае заслужено място на почетната стълбица. В конкуренцията на 8 от най-класните лекоатлетки при жените от цяла България добричлийката спечели златния медал. Националната шампионка по маратон, спортно ходене и стипълчейз поведе убедително още след първата от трите обиколки и финишира с голяма преднина по 3-километровото трасе. На второ място се класира Маринела Нинева от Локомотив (Дряново), а на трето - Силвия Георгиева от Евър (Варна).


През тази година Радосвета Симеонова ще има още едно участие. Тя ще приключи изключително успешната за нея 2017-та със старт в Турция след 2 седмици. Състезателката на СКЛА "Добруджа 99" - Добрич отново ще има удоволствието да представя България на международно състезание. Радосвета Симеонова е включена в отбора на страната за Балканския шампионат по крос кънтри в Чанаккале на 18 ноември. Тя заслужи честта да защитава името на родината на първенството на полуострова като вицешампионка на страната в тази дисциплина.