Обявиха за общодържавно издирване дилър на трева от Добрич

Обявиха за общодържавно издирване дилър на трева от Добрич
Подсъдимият отново не се яви в съда.

Окръжен съд - Добрич обяви за общодържавно издирване 31-годишния Велин Михайлов, подсъдим по дело за разпространение на наркотици, след като за втори път той не се яви на съдебно заседание.


Съдът измени мярката за неотклонение на мъжа от парична гаранция в задържане под стража, като разпореди внесената гаранция в размер на 1000 лева да се отнеме в полза на държавата. Спрямо подсъдимия е в сила забрана да напуска пределите на страната, наложена му през февруари 2014 г. в хода на досъдебното производство срещу него.


Срещу мъжа е повдигнато обвинение за това, че през октомври 2013 г. в село Карапелит е държал с цел разпространение и разпространил марихуана, с общо тегло 75.29 грама, на стойност 451.74 лева. Според обвинението на 27 октомври 2013 г. подсъдимият е разпространил на мъж от Карапелит общо 31.32 грама марихуана, а на 31 октомври 2013 г. в същото село е държал с цел разпространение 43.97 грама от наркотичното вещество.


По разпореждане на Окръжния съд 31-годишният добричлия трябваше да бъде доведен принудително за днешното съдебно заседание, тъй като преди месец той не се яви в съдебната зала без да представи уважителни причини за това. Мъжът обаче не е бил открит на адреса, на който живее и по данни на негови съседи жилището му е  необитаемо от около 3 месеца. По време на съдебното заседание стана ясно, че адвокатът на подсъдимия също не разполага с информация за неговото местонахождение. Представена беше справка от Главна дирекция Изпълнение на наказанията - София, която показва, че мъжът не е задържан в някой от арестите на страната и не пребивава в местата за лишаване от свобода.


Окръжният съд насрочи следващото заседание по делото за 22 ноември, като изиска от органите на реда своевременно да изпратят справка за резултата от издирването на подсъдимия.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+