Съдия от Окръжен съд - Добрич с отличие за висок професионализъм

Флорентина Неделчева получава отличие за висок професионализъм и безупречно изпълнение на служебните задължения.

Съдия от Окръжен съд - Добрич с отличие за висок професионализъм

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поощри съдия Флорентина Неделчева от Окръжен съд - Добрич с отличие "Личен почетен знак първа степен - златен" за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Отличието се присъжда по повод предстоящото пенсиониране на магистрата.



Предложението за награждаването е направено от председателя на Окръжния съд Галатея Ханджиева, която посочва в мотивите си, че съдия Неделчева е уважаван магистрат сред колегите си и обществото, който в продължение на 25 години изпълнява безупречно и образцово служебните си задължения, като се откроява с висок професионализъм и качество на правораздавателната дейност.

Съдия Неделчева има над 40-годишен юридически стаж. Започнала е кариерата си като стажант-съдия в Окръжен съд - Добрич, след което над 15 години е работила като юрисконсулт. Впоследствие започва работа като съдия в Окръжен съд - Добрич, където е разглеждала граждански, търговски, административни и наказателни дела.

Флорентина Неделчева ще бъде освободена от длъжността съдия на 25 октомври, когато официално ще й бъде връчено и високото отличие.