Оставиха в ареста дилър на трева и кока от Добрич

Оставиха в ареста дилър на трева и кока от Добрич
Окръжен съд - Добрич остави без уважение молбата на 32-годишния Исмаил Д. за изменение на наложената му мярка за неотклонение задържане под стража в по-лека.

Срещу добричлията е предявено обвинение за това, че на 26 юли в Добрич в съучастие с 24-годишен младеж от Варна, като извършител, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - 220 грама марихуана и 5.3 грама кокаин.


След като се запозна с внесената жалба, материалите по делото и изслуша страните, Окръжният съд не намери основания за промяна на наложената мярка за неотклонение. Съдът прецени, че може да се направи обосновано предположение, че именно задържаният е извършител на престъплението, за което му е повдигнато обвинение. С оглед високата обществена опасност от деянието, както и с цел да се предотврати възможността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът счете, че той следва да остане в ареста. Съдът аргументира преценката си с тежестта на повдигнатото обвинение, голямото количество на намерения наркотик, както и с обремененото съдебно минало на задържания, който е осъждан неколкократно. Постановеният от Окръжния съд съдебен акт подлежи на обжалване пред горната съдебна инстанция в 3-дневен срок.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+