Радосвета Симеонова - пета на международно трансгранично състезание

Състезателката на СКЛА "Добруджа 99" - Добрич се класира пета в общото класиране при жените в конкуренцията на стотици лекоатлетки от цял цвят и втора сред българките.

Радосвета Симеонова - пета на международно трансгранично състезание

Над 250 бяха участниците в състезанието, преминаващо през две държави - международния шосеен пробег Русе - Гюргево, който се проведе днес. Трасето между българския и румънския град, което преминава по Дунав мост, е с дължина 15 км. Това бе второто издание на трансграничното състезание.



На него добричлийката Радосвета Симеонова продължи отличното си представяне тази есен, след като през миналата седмица спечели маратон "Съединение" от едноименния град до Пловдив и мемориалния пробег "Ванко Дяков" от Димитровград до Хасково.

Тя подобри времето си и класирането си от миналата година, с минута и с позиция по-напред, като отново влезе в местата за разпределение на наградния фонд - топ 10.

При над 30-градусовата жега днес и само един пункт за вода по трасето тя измина 15-те километра от Русе до Гюргево за 55.20 мин. Това я нареди на пето място в общото класиране при жените и на второ в ранглистата за български лекоатлетки. Две кенийки и румънка се класираха на първите три места, а четвърта е Маринела Нинева.


Конкуренцията бе много висока, като при дамите имаше участнички още от Мароко, Япония, Италия и др.

Следващият старт за Радосвета Симеонова е още утре. Състезателката на СКЛА "Добруджа 99" ще участва в неделя на 4-километровия шосеен пробег "Карнобат", който е от календара на Българска федерация по лека атлетика. Това ще бъде четвърто изпитание за талантливата и амбициозна спортистка от Добрич в рамките само на 12 дни.