Делегация от Шабла бе на посещение в Полша

Представители на Община Шабла бяха на четиридневно посещение в побратимената полска община Терешин. Делегацията включваше Цветелин Йорданов - заместник-кмет на Община Шабла, общинските съветници Теодора Асенова, Румен Радев и Елеонора Василева, и Иванка Господинова – гл. специалист "Връзки с обществеността".

Делегация от Шабла бе на посещение в Полша

Посещението бе в отговор на визита от полска страна, състояла се през миналата година, когато бе подписано споразумение за сътрудничество между двете общини в областта на местното самоуправление, културата, спорта и туризма.



В община Терешин се състоя тържествена сесия на 9 септември. На нея местният общински съвет единодушно прие да продължат връзките между двете общини.

Полските домакини предложиха на гостите богата делова и културна програма. Освен участие в тържествената сесия на общинския съвет, представителите на Община Шабла имаха възможност да посетят различни институции, културни и исторически забележителности.

Полските домакини заявиха, че желаят по-нататъшно развитие на взаимните отношения и виждат огромни възможности за бъдещо сътрудничество като членове на общото европейско семейство. Бяха споделени бъдещи планове за обмяна на посещения от учащи през летния сезон в България, а през зимния - в Полша.

Марек Олеховски - заместник-кмет на полската община подчерта възможността за бъдещи браншови контакти, предвид селскостопанския характер на двете общини.

Представителите на Община Шабла единодушно оценяват посещението като успешно и даващо възможност за скорошно развитие на взаимните връзки.