Деца в надпревара да се качат на 30-метрова пожарна стълба в Добрич

Добричките огнеборци демонстрираха днес как се гаси пожар и се евакуират хора с помощта на новата техника, предоставена по европейски проект. Учението се проведе в най-високата административна сграда, която е в центъра на Добрич.

Деца в надпревара да се качат на 30-метрова пожарна стълба в Добрич

 Учение по повод седмицата на пожарната безопасност и празника на огнеборците – 14 септември, се проведе днес в Добрич. В евакуацията се включиха доброволки. За първи път добричлии имаха възможност сами да разберат какво е усещането да се издигнеш на 30 метра с модерната стълба. Най-ентусиазирани бяха децата.



Бивши пожарникари наблюдаваха с вълнение учението с новата техника. В районната служба за пожарна безопасност дежурят по три екипа с между 9 и 12 служители.

До половин година се очакват нови попълнения, въпреки че заплатите за стажант-огнеборците достигат едва 800 лв. Добричките пожарникари подкрепят протеста на колегите си за увеличение на заплатите с 15 %, който ще се проведе утре в София и Варна. Хората на терен трябва да получават поне по 1 500 лева, споделят огнеборците.