Със спорт и арт-работилнички откриват "Ябълка_Мястото" в Добрич

Районът около игрището между 3 училища в Добрич ще се сдобие с автобус-библиотека, алтернативни места за сядане и открит фитнес.

Със спорт и арт-работилнички откриват "Ябълка_Мястото" в Добрич

На 16 септември, събота, от 10.00 часа ще се състои откриването на новото "Ябълка_Място" в Добрич - на игрището между три училища - СУ "Св. Климент Охридски", спортното и "Леонардо да Винчи". Инициативата беше осъществена по предложение на сдружение "Черноморски център за развитие" в рамките на проект "_The Spot/_Място" на сдружение "BG Бъди активен".



В програмата за откриването ще има разнообразни спортни активности и арт-работилнички. Ще можете да се включите в открита тренировка по зумба със Стоян Стоянов и тренировка по капоейра с Мирела Тодорова. От клуба по канадска борба "Хищник" ще ви запознаят с различни стратегии в този спорт, а треньори по баскетбол от града ще направят турнир с участие на ученици от училищата. По време на спортната програма ще имате възможност да се включите и в арт-работилничките. Участниците са Радостина Попова и нейната работилничка за рисуване върху дърво и техниката цианотипия, Ирена и Стелияна Стефанови с тяхната работилничка за рисуване върху текстил и декориране на рециклирани материали и Дамян Димитров с неговата графити-арт работилничка, която ще превърне автобуса-библиотека в платно за рисуване.

За доброто настроение ще се погрижи и клуб "Театър" с ръководител Лана Анцаридзе, който ще представи театрална постновка. За музикалното озвучение ще се погрижи клуб "The Maze".

Проектът премина през три етапа. Във всеки етап участниците вложиха много труд, усилия и вдъхновение. Това изоставено игрище се превърна в цветно и привлекателно за младежите място. Доброволците получиха много подкрепа от общината, местните медии и сдружения.

На откриването ще бъде засадена и първата ябълка от "Кошницата с ябълки в Добрич".