Джошкун Якубов вкара 6 гола за третата победа на България на световното

Националният ни отбор, воден от Георги Андреев - президент и треньор на Добруджа, ще играе за петото място на Купата на Световната хандбална федерация за мъже. На снимката: Добричлиите Тансер Надир, Златан Петров и Джошкун Якубов.

Джошкун Якубов вкара 6 гола за третата победа на България на световното

В мач за разпределение на местата от пето до осмо на Световната купа по хандбал за мъже България победи Люксембург в Габрово с 37:31. Така домакините на турнира ще играят за петото място в крайното класиране. В последния си мач България ще срещне Китай утре, неделя, във Велико Търново.



Най-резултатен за победата над Люксембург бе бившият хандбалист на Добруджа Светлин Димитров, който след престоя си в Добрич от 6 сезона е професионалист във Франция. Той отбеляза 13 гола и води в листата на най-добрите стрелци на шампионата. На първото издание на този турнир преди 2 години в Косово Светлин Димитров стана голмайстор на първенството и сега е на път да повтори този голям успех.

Ден след като бе обявен от делегатите на Международната хандбална федерация за играч на мача за България срещу Фарьорските острови, Джошкун Якубов отново бе сред най-добрите, като днес отбеляза 6 гола във вратата на Люксембург, с което добруджанецът вече има 21 попадения на шампионата.