Шестокласници от СУ „Св.Климент Охридски“ търсят своя ключ към щастието

Консултанти от ЦКО продължават своите дейности по кариерно ориентиране с учениците от Добрич.

Шестокласници от СУ „Св.Климент Охридски“ търсят своя ключ към щастието

Тази седмица те работиха в СУ „Свети Климент Охридски“.




Елка Панайотова, консултант в Центъра представи пред учениците от шести клас тематичния филм „Потомственият избор на професия”. Учениците споделиха своите виждания за ролята и значението на потомствения избор на кариера и направиха оценка на положителните и отрицателни страни на този избор. Някои от тях разказаха, че харесват професията на своите родители и биха продължили традицията, защото това ще улесни техния път в избраната професия. Други споделиха, че за тях е много важно да открият своите интереси, да ги развиват и прилагат в професията, която ще изберат в бъдеще.

Шестокласниците с интерес се включиха и в ролевата игра „Трите ключа към щастието”, която стимулира тяхното въображение. В края на дискусията те осъзнаха, че за да е щастлив, човек трябва да открие своите три важни ключа към щастието - дом, семейство и професия.


Център за кариерно ориентиране- гр.Добрич функционира по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование за интелигентен растеж”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.