Победа и загуба за малките хандбални таланти на Добрич, Мартин Лазаров от Добруджа - най-добър вратар в първенството

Жълто-зелените ще играят на квалификации за класиране на държавните финали.

Победа и загуба за малките хандбални таланти на Добрич, Мартин Лазаров от Добруджа - най-добър вратар в първенството

В зала "Русалка" в Добрич днес се проведе последният турнир по хандбал за момчета до 12 години в зона Черно море, която обхваща Североизточна България. В първенството участват 6 отбора, като само първият се класира директно за държавните финали в началото на юни в Горна Оряховица. На върха в групата с пълен актив завърши Шумен.



Домакините записаха победа и загуба. Поражението дойде на старта на турнира именно от фаворита в групата Шумен - 18:9. След това Добруджа победи Опака със 7:4.

В крайното класиране в зона Черно море след Шумен се наредиха Опака и Спартак (Варна) с 2 точки пред нашия отбор, следват Кубрат и Добруджа с равен актив, а на шестото място остана Локомотив (Каспичан). Жълто-зелените не успяха да се класират директно за държавните финали на първенството по хандбал за момчета до 12 години, но имат право да се явят на квалификации и ще участват в тях.

След края на турнира в Добрич бяха връчени две индивидуални награди - за голмайстор на първенството и за вратар номер 1 на сезона в зона Черно море. За най-добър страж в групата бе отличен Мартин Лазаров от Добруджа, който показа висока класа за възрастта си и направи много решителни спасявания днес и на останалите турнири.

Треньор на тази формация на Добруджа е вратарят на мъжкия отбор Емил Иванов.