Шарен празник усмихна Генерал Тошево

Шарен празник усмихна Генерал Тошево
За дванадесета поредна година Общинска администрация и Народно читалище “Светлина 1941” град Генерал Тошево организираха традиционния празничен карнавал “Голямата усмивка” по случай 1-ви април – Международен ден на хумора и шегата.

Изпълненията бяха 22, а в цветния празник се включиха близо 150 участника на възраст между 2 и 101 години. Всички със забавни, шеговити, оригинални и интересни костюми и плакати. Всички, подготвили забавен скеч или постановка. И най-важното – всички, заредени с добро настроение, много хумор и големи усмивки.Веселата суматоха започна със символично предаване на ключа на властта от страна на кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров на сатириците и водещият на събитието – клоунът Мики (актьорът Димитър Ялнъзов). “Голямата усмивка” трябваше да се проведе на централния площад, но типично по първоаприлски, точно по време на карнавала времето си направи шега и се развали. Така сцената на Читалището любезно приюти участниците и гостите.Веселото настроение беше поддържано от парад на шарени клоуни, хумористични герои от приказки и анекдоти, както и от герои от голямата сцена на театъра. Участниците се надпреварваха за вниманието на публиката и журито не само със своите костюми, но и с много бутафорни оръжия и хумористични плакати. Фантазията и майсторството, както и емоцията и вдъхновението на участниците при представянето на костюмите бяха оценени подобаващо.


За Крал на карнавала единодушно беше избран Кристиан Тихомиров, който се появи с хубав костюм на индианец, а Кралица на карнавала стана Камелия Иванова, който се беше превъплатила в ролята на Клеопатра. Награда за Най-масово участие в “Голямата усмивка” получиха ОУ “Хр. Ботев” – село Кардам, ОУ ”В. Левски” – село Преселенци и II “а” клас на ОУ “Хр. Смирненски. Наградите за най-смешен и оригинален костюм отидоха при Райна Стойчева и нейната внучка Камелия, Георги Галинов, ПК “Здравец”, ДГ “Първи юни”, СУ “Н. Вапцаров” (I “б” клас) и ОУ “Хр. Смирненски” (I “б” клас).


Ето всички останали, които получиха награди за своите представления на 12-то издание на карнавала “Голямата усмивка”:


Най-оригинален плакат:


ОУ “Хр. Смирненски” (II “а” клас)


Най-добър арсенал от бутафорни оръжия:


Трио “Жаборани”


ДГ “Първи юни”


Александра Георгиева Хинева


СУ “Н. Вапцаров” (II “а”) клас


Най-атрактивно участие:


Вяра Венциславова


ДВГ “Кукли”


Калоян Колев


Димана Манолова


Явор Георгиев


Юлиана Станимирова


СУ “Н. Вапцаров” (I “б” клас) – Генерал Тошево


“Сборна формация поп и рок пеене”


ЖФГ “Добруджанка – Стоянка Пеева”


Най-малък участник:


Михаела Михайлова – Елза


Яница Иванова – Галената Богданка


Скечове и постановки:


ПК “Лазар Спасов” – село Спасово


ОУ “Хр. Смирненски” (I “б” клас)


ДВГ “Кукли”


ПК “Здравец”


Василка Василева


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+