Добричлия трябва да плати 1000 лева глоба за грам ганджа

Окръжен съд - Добрич потвърди 1000 глоба за притежание на марихуана.

Добричлия трябва да плати 1000 лева глоба за грам ганджа

Окръжен съд - Добрич потвърди изцяло решение на  районния съд в града, с което е  наложена глоба от 1000 лева на  35-годишен мъж за притежание на марихуана.  Мехмед  И. е признат за виновен в това, че на 7 април 2014 г. в Добрич държал марихуана с тегло 1.19 грама на стойност 7.14 лева. Наркотичното вещество било открито при полицейска проверка в личния автомобил на 35-годишния добричлия. Деянието представлява маловажен случай, поради което на първа съдебна инстанция мъжът е бил освободен от наказателна отговорност, като му е наложено административно наказание глоба.


Окръжният съд намери, че обжалваният съдебен акт е правилен и законосъобразен, което налага неговото потвърждаване. В мотивите си съдебният състав изтъква, че мъжът е съзнавал напълно, че държи вещество, чиято употреба и съхранение е забранена от закона.

Окръжният съд прецени, че въпреки незначителното количество на наркотичното вещество и ниската му парична стойност, деянието може да се третира като общественоопасно, тъй като е изключително широко разпространено в страната и региона. При решението си съдът взе предвид и наличието на регистрации за извършени от мъжа криминални деяния.

Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване.