Георги Венелинов от БК "Добротица" - трети в България

Боксов клуб "Добротица" с президент и треньор Светослав Тодоров спечели бронзов медал на Държавния личен шампионат за младежи.

Георги Венелинов от БК "Добротица" - трети в България

В Перник бяха излъчени призьорите за 2017-та година за състезатели до 18 години.



БК "Добротица" - град Добрич с президент и треньор Светослав Тодоров, чийто състезатели се подготвят на ринга в зала "Арена", участва с двама боксьори.

Георги Венелинов спечели бронзов медал, като се класира на трето място на републиканското първенство за младежи в категория до 75 кг.

На старта на турнира той победи с тежък нокдаун още в първия рунд Димитър Костов от клуб "Капитан Петко Войвода" - София. Георги Венелинов показа много силна игра и във втората си среща на ринга в Перник. Добричлията спечели след като изпрати в два тежки нокдауна и в нокаут във втория рунд Венцислав Сотиров от "Тайсън" - София. Боксьорът на "Добротица" бе много близо до класиране на финал, но загуби след равностоен полуфинал от Андон Илиев от Ботев (Пловдив) с 2:1 съдийски гласа - 29:28, 28:29, 28:29.

Другият представител на БК "Добротица" Васил Симеонов загуби на старта на държавното първенство от бъдещия финалист Марин Каменов от Разград.